Het schoonmaken leren autobekleding lijkt in principe veel op dat van het reinigen van stoffen autobekleding. Het verschil zit hem wel in de producten die je ervoor moet gebruiken. Leren bekleding heeft namelijk voeding nodig om zacht en soepel te blijven. Hier lees je hoe je leren autobekleding reinigt zonder het te beschadigen.

Deze behandeling bestaat uit  twee stappen:

Stap 1: REINIGEN MET REINIGINGSMIDDEL VOOR LEER

Bij deze stap gaan we de bekleding reinigen met een voor leer ontwikkeld reinigingsmiddel. Dit is een diep reinigend middel met anti-geur technologie. we spuiten het middel over de bekleding en schrobben de hardnekkige vlekken weg met de borstel. Daarna nemen we  de leren bekleding af met een schone en droge microvezeldoek. Zorgen we dan dat alle resten van het reinigingsmiddel verwijderd zijn.

Stap 2: VERZORGEN

Deze stap is zeer belangrijk bij het reinigen en onderhoud van lederen bekleding. En meteen het grote verschil met het reinigen van stoffen bekleding. De juiste verzorging van je leer voorkomt scheuren en beschadigen. Voor de verzorging van leren bekleding gebruiken we een zogenaamde conditioner.Deze conditioner heeft een licht reinigende werking. Dankzij de toegevoegde etherische oliën wordt het leer diep verzorgd. We gebruiken  voor het aanbrengen van een leer conditioner altijd een schone zachte doek en breng het product aan met cirkelende bewegingen.